Γενικά

Η καλλιτεχνική μου πράξη είναι απόρροια ενός οράματος που έχω διαμορφώσει ως καλλιτέχνης.
Η διαδικασία της σύλληψης είναι ο επώδυνος χρόνος της δημιουργίας του έργου και όχι η κατασκευαστική του πράξη, της οποίας ο χρόνος υπάρχει για την υλοποίησή του και μόνο.

Το έργο πριν υπάρξει κατασκευασμένο είναι δημιουργημένο στο μυαλό μου. Η διαδικασία της πράξης με σχέδια, προπλάσματα κ.α. , είναι σημειώσεις που σκοπό έχουν την καταγραφή του έργου το οποίο ως εκείνη τη στιγμή υπάρχει -μη υπάρχον-

Με απασχολεί η δημιουργία έργων που ο χώρος αποτελεί βασικό παράγοντα στην ολοκλήρωσή τους. Δουλεύοντας το έργο με απασχολεί ο χώρος – του μη έργου- που υπολογίζεται όχι ως κενό άλλα ως - μη ύλη -

Το έργο τέχνης πρέπει να ανάγεται στον εγκέφαλο και την ψυχή του θεατή. Πιστεύω ότι ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο του δίνει οράματα για τη συνέχιση της ζωής ακόμα και όταν οι άνθρωποι δεν τα χρειάζονται.

Σκοπός μου δεν είναι η μαζική αποδοχή του έργου. Με ενδιαφέρει -ο θεατής-. Και αν στην εποχή μας υπάρχουν πολλά έργα χώρου είναι έκφραση του ίδιου του καλλιτέχνη να δει το έργο του να λειτουργεί σε ένα νέο - Ναό – και το έργο να καταλαμβάνει το χώρο σαν μια νέα πρόταση ουμανισμού.
Άγγελος Σκούρτης